Namnval

Jag och tjejernas pappa har genom alla beslut kring namn för tjejerna haft släkten i tankarna. Att alla namn som tjejerna fått – återfinns i våra respektive släkt.

Samantha Elsa Gerd heter vår äldsta dotter. Samantha är ett lek med mina tre namn (Siri Annica Maria = SAM = förkortning på Samantha). Elsa hette min farmor i tilltalsnamn. Gerd hette Mickes mormor i tilltalsnamn.

Mary Albertina Kerstin är vår mellantjej. Mary hette Mickes gammelmoster. Albertina var min gammelfarmors andranamn. Kerstin hette Mickes moster.

Ebba Siri Märtha är vår minsting. Ebba hette min gammelfarmor i tilltalsnamn. Siri har hon efter mig, min mamma, min mormor och gammelmormor. Märtha är från Mickes farmor som hette det i tilltalsnamn.

Vad heter dina barn? Eller vad har du tänkt döpa ditt/dina barn till?

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

2 reaktioner till “Namnval”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s