Min graviditet såhär långt

Jag är nu förbi den första, kritiska, perioden av graviditeten. Så missfallsrisken har ju sjunkit. Om två veckor har jag KUB -ultraljudet. Men redan nästa vecka är det en gruppinformation kring detta med graviditetsdiabetesen.

Sedan en vecka efter att jag plussade har jag haft illamående på morgonen. Spytt 1-2 gånger per dag (oftast en gång och mått bra efteråt). Annars har jag som inte haft några direkta känningar faktiskt. Öm i brösten var jag som någon vecka i början bara. Däremot har jag ju varit väldigt trött.

Tjejerna blev överlyckliga då de fick veta att de skulle bli storasystrar. Men.. de trodde att jag skojade först och inte var allvarlig. Ebba tror sig däremot inte kunna bli storasyster – hon är ju en lillasyster. Såå otroligt gulligt tänkt!

Som jag skrev i början har ju missfallsrisken sjunkit. För en kvinna ”utan” Turners syndrom är den nu nästan obefintlig. I varje graviditet jag har så är det så att jag har 46% risk för missfall. 46%!! Det är rätt hög siffra, eller hur? Så jag slappnar inte av riktigt ännu. Jag är inte över ån så att säga.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

14 reaktioner till “Min graviditet såhär långt”

 1. Har missat att du är gravid, och därmed inte sagt grattis :). Ska bli spännande att följa detta, eftersom det som jag förstår det inte hamnar inom ”normal” graviditet. Räknas du som högriskare? Förstår att det är svårt för henne att ta in att bli storasyster när hon är lillasyster :D. Inte alltid lätt att förstå när man är liten :).

  Gällande procenten med missfall, är det lika hög risk genom hela graviditeten eller endast i början?

  Gilla

 2. Men vilken gullig kommentar av Ebba. Det är så roligt att lyssna på barns tankar. Det är så okomplicerat på något sätt. Skönt att du bara har morgonillamående och mår bra i övrigt.

  Gilla

 3. Så bra att dom har en gruppträff om graviddiabetes. När jag fick de så fick jag knappt någon info alls, men jag behövde ju inte insulin så det kanske var därför. Åh, jag kan förstå att Ebba tyckte att det är lite konstigt att bli storasyster som att hon är lillasyster 😛

  Gilla

 4. Men vad söta dom är!!
  Så kul du också är gravid älskar att läsa andras bloggar om sin graviditet! Själv har man 29 dagar kvar och bara längtar tills det är dax 😍

  Gilla

 5. vad bra att du får så mycket info om graviditets diabetes det är verkligen bra ,med massa info om det 🙂 hehe sådan gullig liten tjej du har med en sådan rolig kommentar ❤

  Gilla

 6. Skönt att riskveckorna är över men tråkigt med de 46%. Nästan ett mirakel att du har tre barn och en till på väg dock. Känns ändå som det gått hyfsat bra för dig ännu, hoppas det fortsätter så ❤️

  Gilla

 7. Härlig kommentar från yngsta dottern. Kan ju vara svårt att förstå det 🙂 Den där oron släpper man väl aldrig under en graviditet, men som oftast går det ju bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s