Boktips för en nära relation föräldrar / barn

Dessa tre böcker är verkligen en ledstjärna i mitt föräldraskap. Och det finns speciellt ett stycke i boken ”Ditt kompetenta barn” som verkligen fångat mig mitt i den situationen jag just då befann mig i. Alla som är föräldrar har väl upplevt det så kallade tvåårstrotset. Efter att jag läst Jesper Juuls bok ”Ditt kompetenta barn” så tänker jag aldrig på samma sätt igen i alla fall.

Riktigt påtagligt, eller hur? Och det stämmer ju! Det är vi vuxna som säger ifrån – vi som fortfarande ser dem som icke-kompetenta småttingar som inte klarar av någonting. Vi ger dem dock inte den chansen förrän långt senare.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

13 reaktioner till “Boktips för en nära relation föräldrar / barn”

 1. Deg finns många bra böcker om barnuppfostran och detta var väldigt träffande. Kommer inte riktigt i håg hur barnen var i tvåårsåldern. Det har hänt så mycket sedan dess 😀

  Gilla

 2. Får hålla böckerna i minnet för framtiden, tack för tips de verkar verkligen intressanta! Kommer helt klart läsa en hel del inför kommande barn ☺️

  Gilla

 3. Har verkligen inte läst några barn eller baby böcker, även om jag fick låna några när jag väntade lex men skulle gärna läsa någon så verkligen ett tacksamt tips. Vilket tycker du man skall prioritera att läsa?

  Gilla

  1. Hm med tanke på att du nu har lite äldre barn.. Börja med ”Mitt kompetenta barn” och sedan finns det av samma författare även ”Min kompetenta familj”.. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s