Min kristna tro

När jag var 11 år tog jag ett personligt beslut – att Gud faktiskt är min Gud och att Han är den som jag vill ska bo i mitt hjärta. Innan dess så hade jag en tro som.. baserades på mina föräldrars tro kan man säga. Men där och då satt jag på ett barnmöte på Lappis och när de då bjöd in till förbön och att man kunde få be med någon av barnlappis-ledarna så tog jag det erbjudandet. Gick fram. Och jag kände verkligen så starkt att detta.. det är någonting jag tror på. Det är och har alltid varit mitt val. Jag bestämde mig där och då.

Bara drygt någon månad senare troendedöpte jag mig i floden Ljusnan utanför Arbrå. Detta tillsammans med 4-5 stycken andra, inklusive min närmaste lillebror Marcus. En låt som sedan dess fastnat hos mig och som ger mig styrka är ”Jag har beslutat att följa Jesus”. Den låten skrevs av en man som… av en arg folkmobb beordrades att lämna sin kristna tro, men.. han kunde verkligen inte det. Han började sjunga denna sången. Hans barn dödades av mobben. Han fortsatte sjunga sången. Hans fru dödades. Han fortsatte sjunga sången. Han själv dödades. Ett tag senare kom ändå hela den byn till tro – tack vare mannens starka tro på Gud och att han stod stadigt i tron under hela denna starka prövning. Se filmen nedan och berörs.. Även om du inte är troende så tror jag du kommer tycka att den är så stark och berörande.

Nu då jag har egna barn vill jag gärna förmedla det som brinner i mitt hjärta. Det som får mig att le när jag har det jobbigt.. De har ju varit med på Lappis (i somras) och gillade verkligen stämningen där och nu efteråt har vi riktigt härligt här hemma med alla de låtarna som spelades där. Vi dansar och vi hoppar och vi jublar till Herrens ära. Vi ber även till Gud emellanåt tillsammans, jag och barnen. Det är så härligt att se hur barnens tro faktiskt utvecklas och att de får en personlig relation till Gud. Det är som Samantha säger ”Jag vill att Jesus ska komma in i mitt hjärta. Jag öppnar dörren åt Honom.”.. Och det är så underbart för mig att höra henne säga så.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

16 reaktioner till “Min kristna tro”

 1. Jag var kristen när jag var mindre, gick i kristen skola, i kyrkan och allt det där. Jag ”växte” dock ifrån det, eller jag vet inte hur jag ska förklara det men tyvärr. Älskar gemenskapen inom kyrkan och allt som hör till. Så fint att dina barn har anammat tron.
  Låten är super fin!

  Gilla

  1. Den relationen till Gud är nog precis som vilken annan relation som helst. Man måste vårda den och verkligen ta sig an den..

   Gilla

 2. Vad fint att du känner så strakt för det! Jag har aldrig vart troende och enligt mig (med betoning på just det) så hade nog många saker sett annorlunda ut om det nu fanns en gud. Men jag beundrar folk som verkligen står för det dom tror på!

  Gilla

 3. Vilket fint inlägg att få läsa. Jag är också kristen och har varit det sen jag var barn. Jag mår alltid som bäst när jag vårdar min tro. Jag visste inte att den sången kom till så. Starkt vittnesbörd! Fint att få läsa om dina barns små funderingar.

  Gilla

  1. Den kom till när mannen i familjen kom till tro. Han saknade ord vid den folkmobb-samlingen, så han tog till sången istället.. Otroligt starkt vittnesbörd..

   Gilla

 4. Så fint skrivet om din tro, och om hur dina barn också verkar växa in i tron. Jag har en slags tro, men den finns inom mig. Jag har aldrig haft något behov av att ”rama in” den och utöva den i någon sorts gemenskap. Den bara finns där som en del av mitt liv.

  Gilla

 5. Vilket fint & intressant inlägg! Jag är också troende fast Muslim 🤗 Så oerhört tacksam över det! Önskar och ber att mina barn också blir troende, att de väljer att ha Gud i sina liv❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s