Frihet och tystnad

Imorse ville Samantha att jag skulle lämna henne på skolan och jag tänkte då ”Vi tar bilen idag!” Sagt och gjort. Pratade med Micke. Tog bilnycklarna och gick ut med Samantha till bilen. Skrapade rutorna och ställe in säte, ratt och backspeglar rätt för mig. Körde ut från parkeringen och iväg. Jävlar, vilken känsla det var! Nästan .. olagligt .. får JAG verkligen köra själv såhär nu?? Haha..

Samantha sa på vägen till skolan att hon kunde hjälpa till med vägbeskrivning om jag glömde bort vägen till skolan. Så härlig var hon! Lugn, pratade med mig men också lyssnade när jag sa att jag behövde koncentrerade mig – då satt hon tyst en stund istället. Så härlig start på min bilkörning. Parkerade en bit ifrån skolan med tanke på all trängsel. Insåg jag behöver ha mer ”övning” kring parkering vid trottoarkant. Men, allt gick bra då jag tog det lugnt hela tiden.

På vägen hem tog jag en annan väg och njöt av tystnaden i bilen. Fatta vilken lycka att bara kunna få köra själv i bilen sådär. Helt ensam med sina egna tankar. Ska även hämta Samantha sedan vid 13-tiden men detta kommer jag leva länge på.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

15 reaktioner till “Frihet och tystnad”

  1. Grattis till körkortet 😻 Jag tog ju mitt i somras och jag förstår känslan, första gången jag körde själv till affären så kände jag mig fett kriminell haha!! Men vilken söt dotter som hjälper mamma med vägen, hehe.

    Gilla

  2. grattiskramar!! Vad kul vill också ha mitt! Men dröjer ett tag tills det! Super kul 😍😍 åh glad man blir för andras skull!

    Gilla

  3. Det är verklugen en speciell känsla att köra helt själv efter att man fått körkort. Kommer fortfarande i håg den där dagen då jag satte mig bakom ratten och reflekterade över att det kändes konstigt att jag skulle köra helt själv 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s