För ett par dagar…

Nu i ungefär en veckas tid har jag kört Samantha till/från skolan. Och hon har då börjat stöna för att jag fått parkera bilen en bit ifrån.. Men att gå drygt 1,5 km till skolan på morgonen var tidigare inga problem? Haha.. Man blir verkligen bortskämd och lat med bil – har jag fått känna på. Men från och med i eftermiddag och några dagar framåt blir jag återigen ”utan bil” och får återigen knåpa ihop allting med busstider och liknande, då sambon tar med bilen till Stockholm.. Vi har egentligen två bilar. En VOLVO V70 automat – som jag kan köra och en manuellt växlad Ford som är Mickes bil. Men Forden är för tillfället stillastående i väntan på reparationer. Men innan han tar bilen ska jag jobba på förmiddagen och tar då bilen till/från jobbet.

Igår blev en spännande dag för mig som nybliven körkortsinnehavare. Micke ville köra Forden till hans kontor och jag skulle åka bakom honom med Volvon för att han skulle ta sig hem också efteråt, cirka 16 km dit hemifrån oss. Inte alls långt. Motorväg hela vägen dit dessutom, vad kan gå fel tänker man då? När vi åkt förbi hela motorvägen och svängt av den, kom en cirkulationsplats. Jag valde FEL utfart från rondellen och hamnade därför på landsvägen som ledde oss bort ifrån kontoret. Fick köra drygt 5 km för att sedan kunna svänga av, vända i en annan rondell och köra tillbaka till rätt rondell och svänga rätt den här gången. Och Micke fick sedan köra från kontoret då jag tyckte att det hade varit nog med spänning för en stund. Haha.. Jag hade ju Mary med mig i bilen också och Ebba åkte med Micke (Samantha var fortfarande på skolan). Direkt vi kom hem fick jag dock ta över bilen igen och köra till jobbet inne i Jönköping. Och när jag skulle åka hem var det 16-rusningen i Jönköping/Huskvarna… Mörkt också.. Fick planera om rutten så jag svängde bort från motorvägen då denna var smockad.. Men även den biten klarade jag helt utan problem kände jag. Men satt lite på helspänn just för att det blev lite mer moment att tänka på i och med mörkret. Insåg hur viktigt reflexer är för att man ska se människorna som är ute och går…

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

10 reaktioner till “För ett par dagar…”

 1. Jag kan tänka mig att det blir annorlunda när man har bil. Jag skulle bli väldigt stressad av att köra bil så. Reflexer är ju så viktigt. Jag har reflexer på både mig, vagnen och på sonen 🙂

  Gilla

 2. Ja har man bil så blir man ju väldigt lat och vill ha bilen överallt =) nu har ju hon blivit van att du kör henne och säkert lämna henne utanför skolan då är det jobbigt när du inte gör det haha .

  Gilla

 3. Jag har inte körkort och trivs super bra utan ! Man måste lixom planera dagarna ännu mera än vad man kan med körkort men kommer absolut skaffa ett framöver 🙂

  Gilla

  1. Jag har ju klarat mig med bussåkande och tre barn. Men kände det skulle underlätta ex resor upp till min familj osv med körkort

   Gilla

 4. Det är väldigt lätt att bli bekväm när man har bil just på grund av all tid man spar när man åker bil. För det mesta i alla fall. Jobbigt att hamna i rusningstrafiken men man brukar lösa det mesta bara man tar det lugnt.

  Gilla

 5. Jag vet vad du menar med att man blir lat när man har bil.
  Jag har levt hela mitt liv utan körkort och åkt buss till och från jobb osv. Det har aldrig varit jobbigt. Men så tog jag körkort och började köra överallt.
  Helt plötsligt är det super jobbigt att gå till en buss och stå där och vänta osv. haha… man vänjer sig verkligen fort med att vara bekväm.

  Kram kram

  Gilla

 6. Men oj grattis får man väl säga, till körkortet! Vad roligt! 🙂
  Vi är vana bussresenärer och åker buss nästintill varje dag och det har vi gjort sedan min 7 åriga son var bäbis. 😊

  Gilla

 7. Åh jag blev verkligen så himla bekväm när jag hade bil haha, har inte det i dagsläget och det är ju ibland ett pussel att få ihop! Saknar ändå bil & får nog ta tag i det snart men ska försöka att inte bli allt för bekväm då 😅 Är ju egentligen bättre med promenader & buss men så smidigt med bil 🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s