Samanthas turnerkontroll

Idag var det dags för Samanthas Turner syndrom kontroll. Vi lämnade av småsystrarna på förskolan och åkte till sjukhuset. Som vanligt tog vi en frukost tillsammans innan besöket. Det är någonting jag har med mig sedan jag själv hade alla dessa besök. Mysstunden med min mamma – helt på egen hand. Det vill jag föra vidare, som någonting positivt med alla dessa kontroller.

Hon vägde 16,8 kg och är 108,5 cm lång. Men när vi kom in till läkaren och började diskutera – hur vi egentligen ska göra med hennes behandling, kom det fram att hon knappt ”reagerat” på tillväxthormonbehandlingen hittills. Det vill säga ingen större växtspurt som man brukar se hos flickor som påbörjat denna behandling. Vi ska försöka en omgång till. Vi höjer hennes dos på sprutan lite och fortsätter till mitten på våren ungefär. Förstå då ska vi ta ställning till om sprutan ska läggas ner helt eller om det faktiskt hjälper henne. För det är ju dumt att fortsätta ge den om den inte ger henne någonting i gengäld så att säga.

Men måste vi sluta med sprutan så har vi ju vetskapen om att hon kommer att bli kort. JAG skulle ha blivit 130-135 cm lång – helt utan behandling, har läkarna räknat ut. Detta med en pappa som var 198 cm och mamma som var/är 153 cm lång. Samantha däremot har en pappa som är 162 cm och mig som är 152 cm. Så hennes slutlängd blir troligtvis kring det jag skulle hamnat på men förmodligen något kortare ändå.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

15 reaktioner till “Samanthas turnerkontroll”

 1. Men så mysigt att få egentid tillsammans, blir lättare då ju att tänka positivt kring besöken på sjukhuset. Vad tråkigt att behandlingen hittills inte hjälpt. Håller tummar och tår att det hjälper att höja dosen.

  Gilla

 2. Trist att behandlingen inte hjälper, hoppas det fungerar bättre denna gång.
  Skönt att ni kan ta vara på stunderna ni får själva med varandra, även om ni ska till sjukhuset. Så viktigt att få de där stunderna ❤

  Gilla

 3. Va fint att ni får en mysig stund tillsammans innan, det gör ju så mycket❤️ Håller alla tummar för att behandlingen går åt rätt håll nu med ökad dos! Kram

  Gilla

 4. Hoppas det löser sig med ökningen, annars är det ju pre is som du skriver ingen mening att ta den, du har i alla fall en väldigt söt dotter ☺️❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s