Utvecklingssamtal för Ebba

I veckan har jag haft ett utvecklingssamtal på förskolan angående Ebba. Jag fick höra att de hade enbart positivt att säga om henne. De tyckte att hon var självständig, lyssnande, empatisk och verkligen duktig på allt hon företog sig. Hon betecknades som lite trotsig (men det är ju den där treårsåldern, som pedagogen uttryckte sig – vilket jag ville opponera mig emot men… lät det vara) och väldigt kavat. Hon vet vad hon vill och ser till att få igenom den viljan, antigen med charm eller med bestämd envishet. Hon var också en riktig lekledare och ser till att få igång de andra barnen..

Så underbart att få höra sådana saker om sitt barn. Det jag blev mest glad över är just ”lyssnande och empatisk”. Att hon bryr sig om och att hon uppmärksammar de andra barnen. Och nu har hon sedan i augusti gått på storbarnsavdelningen, vilket pedagogerna har sett som enbart positivt, då det har gått som ”utav bara farten” för henne att bli van vid den avdelningen (men det är klart – under hela hennes tid på småbarnsavdelningen har hon ju varit med vid lämning och hämtning av storasystrarna på storbarnsavdelningen).

Jag fick även frågan om hur vi som föräldrar gjort för att fått så trygga barn, så inkännande och empatiska med stort hjärta för andra. ”Genom att föregå med gott exempel och att jag bland annat tror på den idén som bland andra Daniel Stern, Jesper Juul och Petra Krantz Lindgren tror på – att lyssna in barnen och att tro på dem som kompetenta personer” – blev mitt svar på det.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

En tanke på “Utvecklingssamtal för Ebba”

  1. Det är verkligen det bästa man kan göra att barnen är empatiska och bra kompisar. Då har man verkligen lyckats uppfostra trygg individer som bryr sig om andra människor ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s