Vecka 17

Oj, ja nu börjar det kännas som om tiden går liite fortare i alla fall. Jag går in i vecka 17 (16+0 – 16+6) idag. Väldigt spännande känner jag att det är. Den gångna graviditetsveckan har bjudit på en hel del.

Graviditetsdiabetes

Dels kan ni ju läsa om hur det går med att hålla mitt socker i balans i det inlägg jag skrev igår. Klicka här så kommer ni till det inlägget. Men jag känner själv inte av allt ”pendlande” i sockret utan det känns som vanligt, vilket ju gör det lite mer overkligt kring allt.

Fostervattenprovet

Jag skulle ju ha gjort ett fostervattenprov i tisdags men då jag inte fick ihop logistiken kring barnen och allting så blev den inställd. Och ingen ny är inbokad.

Utdrag från 1177

Fostret börjar mer och mer se ut som ett barn. Längden är ungefär 15 centimeter och vikten ungefär 180 gram. Kroppen växer fort. I början av graviditeten är huvudet mycket större än kroppen. Men nu börjar kroppen växa ikapp. Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas. Det ligger som ett skyddande lager utanpå den ömtåliga huden.

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s