VAB – så typiskt!

VAB-stuga här hemma idag. Och så typiskt att det sker då barnens pappa är bortrest på jobb. Han åkte imorse och kommer hem först på fredag samtidigt som jag ju bara har arbetsdagar måndagar, tisdagar och onsdagar (vilket gör att jag typ kommer missa hela min arbetsvecka).. Men, det får fungera ändå känner jag. Idag har det varit en lugn dag där Ebba till och med sovit lite på eftermiddagen. Samantha har kraxat som jag vet inte vad och tagit det extremt lugnt hela dagen. Men det är klart, med feber och huvudvärk orkar man inte så mycket. Blir att sova allihopa i min/vår stora säng inatt.

Samantha är så pass sjuk att hon ratade middagen nu på kvällskvisten, det blev en beställd pizza – som hon ändå hade önskat sig. Men var som om all energi var som bortblåst vid samma stund maten kom på bordet. Föreslog att hon kunde få någonting annat istället. Räknade upp lite saker såsom yoghurt och liknande, hon ville då ha en smoothie med hallon och blåbär. Vilket hon fick. Detta slukar hon åtminstone till större delen, vilket gör mig nöjd.

Receptet på smoothien

1 dl mjölk
1 dl mild naturell yoghurt
ca 1-1,5 dl bär (nu blandade vi hallon och blåbär)
1-2 tsk vaniljsocker

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

14 reaktioner till “VAB – så typiskt!”

 1. Men fy så tråkigt med en van vecka med feber och huvudvärk. Man vet verkligen att barnen är sjuka när dom inte ens äter det som dom brukar vilja ha. Jag skickar massor med krya på er kramar 😊

  Gilla

 2. Men va tråkigt med sjukstuga & att det blev veckan pappan är bortrest! Håller tummarna för att de snart kryar på sig & att ni iallafall får det mysigt ihop❤️ Så gott med smoothie, tack för recept! Perfekt när man inte orkar äta. Ska ta och testa det 🤗

  Gilla

 3. men stackars liten, hoppas hon kryar på sig snabbt , tur du lyckades få i henne något i alla fall, man får ju sån minskad matlust när man är sjuk

  Gilla

 4. Vad tråkigt med vab. Då mår hon verkligen inte bra när hon inte vill äta pizza. Bra att hon fick i sig en smarrig smoothie iallafall. Så typiskt att det tajmade med en resa för Micke så du missar dina arbetspass. Hoppas att Samantha snart mår bättre iallafall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s