Strömavbrott

Tidigare i dag hade vi ett strömavbrott som pågick mellan 16.00 (ich) och till 16.30. Tjejerna blev först rädda och följde mig i hasorna hela tiden då jag letade fram småljus och tände dem. Letade fram en ficklampa till dem. Vi hade tidigare under dagen satt alla plattor på laddning, sa åt dem att de fick ta fram EN av dem och samsas om den så hade vi batteri i de andra så länge som möjligt – ifall det skulle bli utdraget. Men de satt inte länge med plattan, i några minuter på sin höjd innan de plockade fram ett UNO-spel och spelade med varandra i ficklampans sken.. Fatta..! Jag ska nog fejka strömavbrott några gånger, bara för att få dem att låta bli alla elektriska prylar.! Nä, skämt åsido men nu går de hela tiden och frågar ”När blir det strömavbrott igen??”

Det var verkligen mörkt i ett stort område och då strömmen hade kommit tillbaka försvann den 3 gånger till – några minuter var.. Men strömavbrottet fick mig att tänka igenom.. Har vi så vi klarar oss ett tag utan ström? Ja, vi har ett stormkök i vårt ”hobbyrum”. Där har vi två olika modeller med gas och en annan typ. Vi har dessutom dunkar vi kan fylla med vatten vid behov. Vi har sovsäckar och massor med täcken så det blir inte kallt om natten i alla fall. En station som kan ladda upp mobilen 3-4 omgångar till fullt batteri har vi också.

Hur förberedd är du för strömavbrott och liknande?

Författare: Annica Magnusson

28 år, trebarnsmamma och förskollärarstudent..

7 reaktioner till “Strömavbrott”

 1. jo men vvisst de ä super lika så förstår frågan .
  min mamma va sån men hon va 3 år större än sin syster as arg då någon frågade NÄHEJ DU ja 3 år mer :))

  Gilla

 2. Men hur fint att de dissade paddan & spelade UNO ihop istället!
  Jag tycker ändå det är så mysigt med strömavbrott haha, att få tända ljus och sitta där och bara umgås 🤗 Händer ju dock inte alls ofta. Men strömavbrott får mig att sakna tiderna då man inte hade mobil men det finns ju både för och nackdelar med mobilerna.
  Kramar vännen!

  Gilla

 3. Fy hatar strömavbrott mest för att jag är så mörkrädd haha, men pause från teknologi lät ju lite mysigt, man umgås ju på ett helt annat sätt med varandra då😍😍

  Gilla

 4. Strömavbrott kan vara riktigt mysigt men just när det redan är mörkt ute och strömmen går blir det väldigt mörkt, nästan lite kusligt. Men då är det perfekt att kunna se stjärnorna på himlen, vilket är oerhört häftigt. Unospel i ficklampan sken låter väldigt mysigt det också ❤

  Gilla

 5. Så härligt att de hellre spelade kort! Det är mysigt med strömavbrott, ett tag iallafall 😉 Hmm, vi har ljus och ficklampa finns på telefon 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s