Året 2020

Vad vill jag egentligen med det här året som ligger framför oss nu? Hur går mina tankar och var leder allt detta mig? Jag vet inte riktigt… Jag försöker tänka på det, jag försöker forma allt i ord, men det blir ungefär som tusen utkast innan jag inser att jag inte kan forma alla tankar i just ord. Jag gör ett försök att forma några saker i alla fall.

Verklighetens iskalla dusch

Från och med mitten på februari kommer Micke att köra lastbil i olika turnéer, vilket gör att han kommer vara borta i princip hela våren och troligtvis typ hela sommaren med. Detta gör att jag kommer att bli så gott som ensamstående med 3 (och senare 4) barn. Jag kommer få rodda två födelsedagar och ett stort födelsedagskalas på Leos lekland själv. Jag kommer få rodda vardagen med att vara höggravid och lämna/hämta på skola och förskola. Jag kommer få rodda vardagen i att vara nyförlöst och lämna/hämta på skola och förskola. Allt kring hushållet med, disk, tvätt (allmän tvättstuga i källaren), städ, matlagning och allt kring barnen. Det kommer att ligga på mig.

Som tur var tog jag ju körkortet i höstas. Men det är ändå inte säkert att jag kommer ha en bil hemmavid då Micke behöver en bil då han åker till Stockholm (basplatsen för varifrån han utgår med alla turnéer).

Födelsedagar

 • Ebba blir 4 år den 5 januari.
 • Samantha blir 7 år den 4 april.
 • Mary blir 6 år den 22 april.
 • Micke blir 50 år den 2 juni.
 • Jag blir 30 år den 29 augusti.

Familjen utökas

I maj beräknas vår nyaste familjemedlem att födas in i vår familj. Vi hade ett ultraljud den 20 december och allting såg riktigt bra ut med den livliga bebisen i magen. Tjejerna och vi föräldrar ser fram emot detta riktigt mycket och längtar massor efter att lära känna den lilla krabaten.

Skolstarten

I år börjar Samantha i klass 1 efter sommaren. Och på skolgården kommer hon att få sällskap av Mary som börjar i förskoleklass nu i år. Ebba kommer få gå sina femton timmar i veckan på förskolan (hon har två år kvar i förskolan) och bebisen blir hemma med mig.

Önskningar

 • Jag önskar att vi i familjen kan åka till Lapplandsveckan, en kristen konferens några mil utanför Lycksele i Norrland som pågår årligen den första juliveckan.
 • Jag önskar att vi kunde åka iväg på minst 1 weekend hela familjen, då Micke kommer att jobba riktigt mycket med arbetsresor, turnéer och liknande så han kommer ju vara borta en hel del.
 • Fick jag önska helt och hållet så vill jag helst fira jul i Norrland i år. Att få fira jul tillsammans med min mamma, mina syskon med familjer och.. ja helt enkelt få en vit jul med massor av snö och att kunna leka timtals ute i snön.
 • Men viktigast av allt så önskar jag att vi i familjen kommer att få må bra, vara friska och inte vara med om några olyckor. Att vi helt enkelt få ha en god hälsa det här året.

6 svar till “Året 2020”

 1. Förstår att det måste kännas lite jobbigt för dig att du kommer stå själv med allt så! Men glöm inte att du är stark och kommer klara det galant! Och det är aldrig fel att be om hjälp

  Gilla

 2. Jag hade inte pallat att vara ensam så utan min sambo..jag hade känt mig så ensam och ledsen..men jag vet att du klarar det ❤ Du får inte ge upp kämpa 🙂 Visst tungt att liksom vara där ensam med allt, MEN DET FIXAR DU 🙂 ❤ Jag tror på dig!!

  Gilla

 3. Kan tro att det känns både läskigt & jobbigt att va ensam med så många barn men det kommer säkert gå bra. Man brukar klara mer än va man tror. Coolt linne med döskallar & rosor, vart är det köpt?

  Gilla

 4. Åh. Jag vet hur tufft det är att vara själv med barnen. Nu har du fler än jag, men två kan vara nog så jobbigt i perioder. Och så har vi ju hund också. Önskar att vi bodde grannar för då hade jag kunnat hjälpa dig att rodda och fixa. Hoppas att det finns någon som kan avlasta lite ibland. Annars har ni ju väldigt mycket kul att se fram emot 🖤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s