Farfar!!

Idag tog jag ”modet till mig” och körde med alla tre barnen ut till Bankeryd (1,5 mil enkelväg) för att de skulle få åka till deras farfars grav. Micke kom efter i en annan bil (hans arbetsbil) så vi möttes upp på plats. Men när vi närmade oss minneslunden där min svärfar har sin aska strödd så kom Mary ihåg vägen och ropade högt ”Farfar!!” och sprang fram sista biten. Hon är verkligen den som tagit illa vid sig att farfar dog. Nu är det ju snart 2 år sedan han dog i sin cancer men hon kommer ihåg det. Hon sitter allt som oftast med en långtröja som var hans, hon till och med sover i den emellanåt. Den tröjan är som en snuttefilt för henne – likställd med hennes ”ordinarie” filt.

Där fick de lämna rosor och vi stod och pratade lite allmänt just vid minneslunden. Där finns även askan efter en av Mickes farbröder… Och en bit bort ligger hans farmor och farfar begravda. Så just den här kyrkogården betyder mycket för Micke. När vi skulle åka hem fick jag med mig två barn i bilen, och Micke hade ett i sin bil. Jag startade och tror att Micke var åtminstone en minut efter mig på att starta. Och ändå kom han hem före oss. Han tog en annan väg och eftersom han är mer van vid att köra dessa vägar så blev det ju en naturlig konsekvens av det hela.

4 svar till “Farfar!!”

  1. Vad mysigt att vara vid graven och tända ljus. Mina närstående ligger inte i Örebro där jag bor så det är lite långt för mig att åka ner till Öland där mamma, mormor och morfar ligger eller Stockholm där pappa , farfar och farmor ligger så jag får tända ljus här hemma

    Gilla

  2. Jag beklagar verkligen vännen! Förlorade min farfar i cancer förra året och de är en sådan hemsk sjukdom. Fint att ha en grav att besöka för att minnas! Mina nära ligger tyvärr långt bort men såfort jag skaffar bil ska jag dit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s