Planera för närmaste halvåret

Den här våren och sommaren kommer jag (som jag har berättat tidigare) bli ganska mycket ensam med barnen hemmavid då Micke kommer åka iväg på olika arbetsresor. Han kör ju lastbil men bygger även scener inför konserter och liknande, vilket gör att han ibland är borta några dagar, ibland några veckor eller till och med månader. Jag trodde dock att vi skulle få januari och februari tillsammans innan allt det körde igång för honom – men som det ser ut nu så åker han redan i mitten på januari och blir borta i två veckor. När han kommit hem blir han hemma 2-2,5 vecka innan han blir borta i över sex veckor. Och då är vi redan inne i början på april. Och jag vet redan nu en period i sommar han kommer vara borta. Men mellan april och sommaren så är det minst en turné till som han ska köra på, vad jag förstått det som. Så, ja den här våren och sommaren kommer kännas som om jag är ensamstående här hemma. Så det är ju det jag kommer att få planera utefter.

Leos lekland – kalas

För att kunna ge tjejerna ett kalas som de verkligen vill ha och kommer att tycka om, samtidigt som jag (då höggravid) slipper rodda i så har vi bestämt oss för att ha deras kalas som ett gemensamt för alla tre – på Leos lekland. Där kommer mat och glass att bjudas på, en värd kommer att finnas med oss i kalasrummet, de får varsin present på plats.. Och sedan leka fritt i hela leklandet. Det tror jag kommer bli riktigt bra för oss i familjen det här året.

Bebisens ankomst

Som det ser ut nu är Micke inte hemma då det är dags för mig att föda vårt barn. Vilket i sig är en stress jag har. Vi har ju barnens farmor som kan vara barnvakt. Men jag vill ju väldigt gärna hem så fort som möjligt. Gärna direkt efter den första 6-timmars kontrollen. Just för att här hemma finns de andra barnen också. Men som det verkar har de som haft graviditetsdiabetes fått stanna minst 24-48 timmar på plats på BB just för att bebisens blodsocker (och mammans) ska kontrolleras regelbundet. Vilket återigen för mig till det jag skrev först – det stressar mig något så grymt mycket. Har frågat en vän till mig om hon kan tänka sig att komma något i alla fall, men jag får se hur det löser sig. Som det är nu blir ju barnens farmor ganska så trött efter bara några timmar med barnen…

Lapplandsveckan – aka Lappis

Även i år kommer vi att åka norrut under sommaren. 1-2 veckor kommer vi att stanna däruppe, för att dels vara på Lappis (den kristna konferensen) och dels umgås med vänner och familjen som bor där. Det kommer bli riktigt skönt! Så redan nu har jag börjat titta på kostnaderna kring det hela, hur vägrutterna ser ut och liknande. Helt enkelt planera för semestern redan nu så att man kan spara undan under våren, så att det blir så bra som möjligt – för alla. Jag kommer i så fall att bila upp (110 mil enkelväg) själv med fyra barn, varav en kommer vara två månader gammal drygt.

21 svar till “Planera för närmaste halvåret”

 1. Fan a duktig du är🙏 jag får typ panik när min man ska vara borta 1 natt 🙈 men kanske är det en vanesak? Hoppas det löser sig inför förlossningen, att du ändå kan slappna av och njuta av första tiden❤️

  Gilla

 2. Åh jag hade verkligen inte klarat av ert liv, hehe. Föda barn utan min partner hade varit helt uteslutet och jag hade gått loco om han ens tänkt tanken. Väl vi alla fungerar olika.
  Kalas på Leos brukar vara uppskattat så det kommer säkert bli toppen.

  Gilla

  1. Jag har gjort det två gånger tidigare så den biten vet jag att jag klarar. 😉 men just.. tiden hemma för de andra barnen. Att få det så bra som möjligt för dem.

   Gilla

 3. Oj va jobbigt att han ska va borta så många veckor i sträck . Och tråkigt att han kanske inte är med när bebis kommer ! Gud jag hade inte velat att min sambo skulle va borta när vi ska få våran , han hade fått tagit ledigt 😂😂. Mycket planer har ni med ! Låter som härlig start på året ! Så kul med kalas på Leos ! Blir nog kanon !

  Gilla

  1. Han kan inte bara ta ledigt några dagar/veckor pga det då han i så fall missar hela den turnén som kan vara 1-2 månader lång. Så stor inkomst som i så fall går förlorad. Är ju eget företag med som gör saken än mer komplicerad.

   Gilla

 4. Ja nog kan man kalla dig ensamstående i perioder iallafall. Den typen av liv som ni lever hann jag tröttna på riktigt ordentligt under åren som jag var den resande i jobbet. Kalas på Leos lekland låter som en toppenidé då det lär vara både roligt för barnen och avlastande för dig 🙂

  Gilla

 5. Jag har jobbat som kalasvärd på Leo’s Lekland och skulle vilja ge er världens tips: ÖPPNA INTE presenterna på kalaset. Det snor så mycket tid och ni kommer få stressa med mat och glass. Ofta har man kalas bara en kvart efter föregående tid gått ut så det finns liksom inga marginaler för att ”förlänga stunden lite” Men superkul! Det kommer bli en höjdare 🖤

  Gilla

 6. Förstår att det måste vara jätte tråkigt att vara ensam så mycket och att du är orolig att han inte kommer vara med vis födelsen – håller tummarna! Härligt med kalas på Leos lekland 🙂

  Gilla

 7. Jag vet inte om jag hade klarat av att vara själv så där mycket. Verkar smart att planera i förväg då ☺ Kul med Loppis, jag har bott i staden som ligger närmast där det ordnas. Har aldrig varit på Lappis dock.

  Gilla

 8. Ett tips om du inte redan är med i den gruppen så gå med i Medvetet födande, kvinnans rätt att föda av egen kraft på Facebook. Finns många barnmorskor där och jag tänker att det säkert finns någon som kan säga att det visst går att åka hem tidigare. Dessutom är all vård i Sverige frivillig så vill du gå hem så kan du det. Du kan säga att du kommer tillbaka om bebis verkar slö eller liknade. Det finns inte tvångsvård :).

  Vilka band är det han bygger scener åt? Något speciellt eller många olika?

  Gilla

  1. Han har byggt åt bland annat Metallica, U2, Rolling Stones, Madonna, Håkan Hellström, Rix FM och massa fler. ☺️

   Tack för tipset!

   Gilla

 9. Jag förstår att det måste kännas lite tråkigt att behöva rodda så mycket ensam framöver, men jag är säker på att du kommer klara det galant! Det där med att tvingas föda utan mannen vid din sida förstår jag stressar dig dock. Det är helt definitivt att han inte kommer vara med eller kan ni ha tur där att bebis väljer att komma då han väl är hemma? 🙂

  Gilla

 10. Vad duktig du är som kommer vara hemma ganska mycket själv med barnen hoppas det kommer gå bra, min syrra och hennes sambo hade det så och det tog på henne så han och hans chef fick ändra schema så det skulle passa

  Gilla

 11. Det blir verkligen en utmaning för dig när han ska vara borta så länge i perioder. Är han helt ledig när han väl är hemma eller ska han jobba då också? Hoppas du har någon som kan avlasta dig i bland nu när du är gravid och allt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s