Reflekterar över era kommentarer

”Föda barn utan min partner hade varit helt uteslutet.”

”Gud jag hade inte velat att min sambo skulle va borta när vi ska få våran , han hade fått tagit ledigt.”

”Hade nog inte varit så lugn om min sambo hade varit borta så mycket och speciellt inte när bebis ska komma.”

”Vad tråkigt att han inte kan vara med då bebis kommer. Jag hade nog aldrig accepterat det. Sen kanske du behöver hjälp hemma då ni väl kommer hem.”

[POÄNGTERAR att jag inte är arg eller irriterad på er som kommenterat, bara reflekterande kring era kommentarer..!]

Väldigt många av er som kommenterat under inlägget ”Planera för närmaste halvåret” menade på att ni skulle bli sura för att er partner inte var delaktig vid förlossningen, eller hemmavid då det närmar sig förlossningsdatumet.. Att det på något sätt handlade om partners egna vilja och att den då bör gå före jobbet. Jag kan förstå er.

Men samtidigt, jag surar inte på Micke för detta. Jag är varken arg eller oförstående.

För.. Det är så vår vardag ser ut och har alltid gjort. Det är inte första gången han åker iväg och jobbar veckovis. När Mary var 4 veckor gammal åkte han iväg första gången i hennes liv – och var då borta i två veckor. När Samantha var kring samma ålder åkte han iväg för första gången i hennes liv och var borta i några veckor då med. Varje sommar har han alltid mer eller mindre varit borta veckovis / månadsvis. Jag är van vid det. Barnen är vana vid detta. Innan barnen föddes så var jag till och med med på hans arbeten och jobbade jag med. Jag vet vad hans jobb innebär. Det är ju ingen direkt ”soft” resa han gör, ingen nöjesresa. Utan det blir ibland arbete över ett helt dygn på grund av tidspress eller annat strul. Det blir ofta långa dagar, över 12 timmars pass är inget konstigt. För scenen måste ju bli klar till konserten, det är inget snack om saken.

Jag och Micke har även diskuterat detta i omgångar. Vi har inte råd att han ska ”gå hemma” i flera veckors tid, att han måste tacka nej till en turné eller några veckors jobb bara för att sitta hemma och ”rulla tummarna” och vänta på att bebisen ska komma, bara för att… Det tillåter inte vår ekonomi. Får han en turné som är i två månader kan han inte säga att han måste vara hemma 3 veckor mitt i den, då går turnén till någon annan chaufför som kan ta hela rutten. Så är den branschen.

Det är jag som ändå sköter den mesta markservicen här hemma då jag ju jobbar mindre än honom även då han är hemma. Får då jobbar han på hemmaorten, inhyrd på olika firmor där det ju blir vanliga arbetstider (07-16) Men det är inte lika mycket i inkomster vid de arbetena. Det är oftast jag som lämnar och hämtar barnen, då jag ju (av naturliga orsaker) dels har närmare till att hämta och lämna, men också för att mina arbetstider ligger bättre till (börjar senare, slutar tidigare oftast). Barnen är vana vid att det är jag som är hemma med dem så just den biten är inga konstigheter heller.

När Mary föddes var Micke hemma med Samantha. När Ebba föddes var Micke hos barnens farmor med de två stora och åt frukost. Vi tänker att barnens trygghet är en viktig del i det hela. Därför har vi också då valt att jag föder själv, utan Micke och han är med barnen. Så blir det ju även denna gången – om han är hemma.

”Du behöver hjälp hemmavid.”

Den här kommentaren såg jag att några skrev, just kring tiden direkt efter förlossningen – när jag i så fall kommer hem med fjärde barnet och blir själv då med fyra barn här hemma. Jag känner bara.. Varför? Varför behöver man automatiskt hjälp för att man är nyförlöst och kommer hem till sina barn? Ja, det blir ett pussel i att få allt att gå ihop. Att kunna lämna Samantha på morgonen till skolan och de andra två till förskolan för några timmar och sedan göra allt igen när jag hämtar dem. Men, jag har gjort det förut. Hämtat och lämnat med bebis. Som jag ser det finns det inget problem där. Lagar jag mat så kommer jag också göra större mängder mat så att det finns till matlådor, till dagen efter och liknande. När Micke är hemma så kommer han också att köra på det här racet. Vilket gör att vi kommer att ha mat färdigt i frysen att bara värma upp de dagar där det kanske krisar sig. Städningen gör vi ju tillsammans. Disken går ganska så lätt att få undan, om inte annat så får man ju passa på då barnen sover.. Handling kan man ju fixa så att man får den hemkörd. Tvätten hänger barnen gärna med på och hjälper till i tvättstugan.

Jag är emot att använda barnvakt för mitt egna nöjes skull. Jag och Micke har gått på bio EN gång tillsammans under hela vår tid tillsammans. Det var… för drygt 1,5 år sedan. Då var barnens farmor här den tiden. Men vi kom hem till läggningen och att vi ens gick ut var för att vi hade haft en tuff period han och jag och vi behövde den tiden för oss själva just då. De har inte sovit borta för nöjes skull, utan då har det varit att Micke varit iväg på arbete och jag var tvungen att jobba natt eller ex kväll/morgon som gjorde att de fått sova på natt-barnomsorgen som finns här i kommunen. Jag har inte varit ifrån barnen mer än de nätterna eller när jag varit iväg på pappas begravning i Norrland, exempelvis. Jag kan i alla fall räkna nätterna jag varit ifrån dem (då det inte handlat om jobb) på min ena hand. Jag vill inte ha någon vuxen boendes här i dagar/veckor om det inte är Micke. Det tär på mig och jag kommer må sämre av det. Någon timme med besök är helt okej, då kanske jag kan springa ner till tvättstugan på egen hand – eller med enbart bebis i bärsjalen samtidigt som de andra tre leker med gästen då..

5 svar till “Reflekterar över era kommentarer”

  1. Huvudsaken är ju att du är nöjd med upplägget. Sen vad några på nätet tycker spelar egentligen inte så stor roll. Man anpassar sig ju efter de förutsättningar man har. Tycker det låter som att ni har en bra plan för att det ska funka. Och dessutom har ni ju gjort det förr.

    Gilla

  2. Spelar ingen roll vad andra tycker så länge ni är överens om vad ni vill och vad ni tycker är bra. Alla väljer att göra det på sitt sätt och det ska andra strunta i, finns liksom inget fel i att inte vilja ha barnvakt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s