Påbörjad insulinbehandling

I tisdags påbörjade jag insulinbehandling. Eller ja, jag tar insulin till frukosten, till lunchen och till middagen, det vill säga måltidsinsulin. På ett sätt känns det som om det går åt fel riktning eller hur jag ska förklara det. Som om det blir bakslag. Att graviditetsdiabetesen blir värre…

 1. Jag började med kost + motionsförändringar.
 2. Jag fortsatte med med kost + motion + blodsockersänkande tabletter.
 3. Nu har jag kost + motionsförändringar + blodsockersänkande tabletter + måltidsinsulin.

Jag har börjat på lägsta dosen vad gäller insulinet, det är 2 E (Enheter) som jag tar inom en kvart före varje ”stor” måltid. Till frukosten och till middagen tar jag även två stycken blodsockersänkande tabletter.

Sååå.. Nu tänkte jag faktiskt fråga er lite. Har ni tips på bra frukostar samt lunch/middags-rätter där det är lite kolhydrater, mycket ”vanliga” grönsaker samt ändå att det finns protein, osv med i rätten?

På frukosten vill jag det ska var smidigt, inte vara någonting varmt då jag under tiden springer omkring, plockar i ordning och fixar med tjejerna inför deras skol- och förskoledagar.

22 svar till “Påbörjad insulinbehandling”

 1. Mina tips är äggröra eller omelett (med massa grönsaker i), protein knäckebröd med makrill eller bara en stor grönsallad.

  Hoppas det blir bättre och lättare för dig💕

  Gilla

  1. Det bör ju vara kallt. Och inte kladdigt osv.☺️ och gillar inte kvarg, yoghurt och liknande. Så kanske ställer till det lite.

   Gilla

 2. Tråkigt att du känner att det går åt fel håll men hoppas det går bra med insulinet nu. Mitt bästa tips är nog att söka efter LCHF recept, de finns massor av det u söker.

  Gilla

 3. LCHF fick jag tips om att äta när jag fick graviditetsdiabetes med båda mina barn. Det fungerade dock inte för mig, men det kan ju vara värt ett försök! Annars kan man ju variera smoothies i oändlighet på morgonen och det är dessutom lätt att dricka medan man är på språng 🖤

  Gilla

 4. Jag kan rekommendera dig att fixa äggmuffins. Dom gör du när som på dygnet, när du har som mist att göra och kan sen lägga dom i kylen och värma upp då du ska äta. håller 3 dagar i kylen . Superenkelt och gott! Spar sån tid!

  Gilla

 5. Har tyvärr inga tips, suger på att komma på bra mat osv. Jobbigt att du fått börja med sprutor, men jag hoppas det kommer bli så bra det går! Om jag förstår det rätt är det för du är gravid, försvinner den efter förlossningen eller har man det livet ut? Jag kan inget om just gravida och så 🙂 Hoppas du sover gott inatt! 🙂

  Gilla

  1. Det brukar för de allra flesta att försvinna inom en vecka efter förlossningen. Men för vissa blir det bestående och man får då diagnosen diabetes typ 1. Men försvinner den har man ändå högre risk att få typ 2 senare i livet (inom en 10 års period)..

   Gilla

 6. Förstår att du tycker att du blir sämre i diabetesen. Får du inga kostråd från sjukhuset? Men för att svara på din fråga, jag tänker ju utifrån LCHF och vad jag vet sänker/höjer blodsockret när man äter LCHF. Det är kohydrater och protein (inte lika mycket som kolhydrater) som höjer blodsockret medan fett sänker det. Tänk en handflata protein per måltid i råvara. 100 gram kött är inte 100 gram protein. Så mer ovanjordsgrönsaker, mer bra fetter till ex avokado, kokosolja, smör. Mättade fetter är inte farligt, ny modern forskning visar att det inte ökar risken för olika sjukdomar. Om du äter frukt, skippa det, ger bara onödig påverkan på blodsockret.

  Till frukost: Gör en smoothie med bär, avokado och en skvätt grädde. Det går även att addera ett ägg (smakar inte rått ägg)
  Lunch: Tänk mer grönsaker, mindre protein och en bra fettkälla. En smörklick till, till exempel.

  Dietdoctor.com är en bra sida för bra LCHF-mat. Hör gärna av dig om du behöver fler tips.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s