Veckans händelser (vecka 3)

Den här bilden på Ebba (tagen sommaren 2017 om jag inte missminner mig) får symbolisera den här veckan på något sätt.. Den börjar lugnt med en arbetsdag. Och sedan rullar det på med läkartider och lite annat smått och gott. På torsdag blir det däremot en annan historia, för det är då Micke åker iväg för sitt första längre tur iväg för i år. Det enda jag hoppas på egentligen inför att han åker iväg är att han lyckats laga hans arbetsbil innan torsdag – i så fall tar han ju den till och från Stockholm, där han ju sedan har en lastbil som väntar på honom. Men, blir inte hans arbetsbil klar och fixad – ja, då måste han ta familjebilen och då blir den stående i Stockholm i drygt 2 veckors tid. Och då blir vi här hemma ”tvungna” att tänka på bussen och att promenera dit vi ska ta oss. Okej, det är jag ju van vid sedan flera år tillbaka som körkortslös. Men att återgå till det ”livet” när jag nu känt på smaken av enkelheten med att ha en bil att kunna forsla runt oss i….

Måndag: Jobb 09.30-16
Tisdag: Mary tandläkaren och Ebba BVC.
Onsdag: Tvättstugan och så ska Mary och Samantha till barnmottagningen.
Torsdag: Micke åker iväg mot Stockholm på eftermiddagen.
Fredag: Kort dag för barnen på skola / förskola och sedan tar vi helg.
Lördag: Ledigt för oss som är hemma.
Söndag: Ledigt för oss som är hemma.

God morgon förresten! Hur är det med dig just idag? Har du sovit gott och blivit utvilad i helgen? Jag har sovit helt okej känns det som. Något sena kvällar (nätter!) men känns ändå skapligt utvilad. Vi har haft en lugn och skön helg där vi faktiskt delat upp oss emellanåt. I lördags var Samantha bjuden på ett kalas hos en klasskompis. Jag stannade kvar där under tiden kalaset var, just med tanke på alla hennes allergier – kan inte direkt vara lätt att hålla reda på alla dem. MEN! Den mamman hade gjort minipizzor – utan kryddor! Och talade om för Samantha att ena sorten hade sesam på sig, vilket hon ju inte tål. Men det var tydligt att det var just DEN sorten hon inte kunde äta. Och annars kunde hon äta allt (okej, salta pinnar stod i ett glas också – men det hade Samantha redan koll på att hon inte skulle ta av). Så på ett sätt kände jag mig överflödig just på kalaset. Tidigare på lördagen hade Micke tagit med Mary och Ebba på en lång biltur nedåt landet (ca 1 timme och 30 minuter enkelväg) och de tre hade umgåtts. På söndagen fick Mary följa med mig och handla på ICA, samtidigt som Ebba hade följt med Micke tidigare på dagen till en annan affär. Även idag fortsätter vi med uppdelningen. Samantha är på skolan (givetvis) och Mary är på förskolan. Jag hämtar dem klockan 13 båda två. Ebba däremot är med Micke då han jobbar vid kontoret och lite sådant idag..

Först ut… APT nu vid 09.30 och sedan rullar dagen på med diverse arbetsuppgifter.

8 svar till “Veckans händelser (vecka 3)”

 1. Jobbigt när han blir borta så, hoppas det löser sig med bilen för det underlättar trots allt.
  Vilken härlig helg ändå, duktig hon är som har sån koll på vad som kan ätas! Hoppas dagen går bra

  Gilla

 2. Låter som du kommer ha en bra vecka! Får hoppas hans arbetsbil är fixad så ni där hemma slipper tänka och passa busstider. Är ju lite enklare när man har bil så man inte behöver passa massa tider.

  Gilla

 3. Lätt att vänja sig vid bil. Hade aldrig klarat mig utan fast jag stod utan då barnen var små. Visst blir man lite bortskämd, men det underlättar ju så mycket

  Gilla

 4. Det är som du säger, man vänjer sig så lätt med ny enkelhet. Jag håller tummarna för att de kan lösa bilen tills på torsdag! Vi har också lite läkarbesök att klara av den här veckan, heja oss!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s