Bebis skräms

Igår fick jag en akuttid till MVC då jag under måndagen och tisdagen inte känt av bebisen lika mycket i fosterrörelserna. Brukar få massor med sparkar då jag nattar tjejerna, samt väckas av det på morgonen. Men den här gången… Inte lika starka och inte lika många sparkar / rörelser. Sagt och gjort. 11.30 igår var jag där och direkt jag kom in i rummet fick jag lägga mig på britsen. Barnmorskan tog fram en doppler (eller ja en liknande, som de på MVC har för att lyssna på bebisens hjärta). Men.. Så fort hon förde den mot magen och som tryckte lite på magen… Då sparkade bebisen för fullt. Då skulle det inte lyssnas på hjärtat. Massor med sparkar rakt på dopplern. Och massor med rörelser och typ missnöjd bebis. Haha.. Det var otroligt häftigt att se även sparkarna utanpå magen samt känna dem sådär och höra dem i högtalaren samtidigt. Både jag och barnmorskan skrattade åt det hela och sa att det minsann var en vild bebis i magen och att troligtvis har bebisen bara lagt sig åt ett annat håll i magen än annars och då kan det kännas lite mindre. Hjärtslagen låg på kring 149-150 per minut när de väl hittades (efter typ 10 minuter!!). Hördes bra även i flödet i navelsträngen. Så allt såg bra ut. Men hon bedyrade att jag hade gjort rätt. Att söka in, hellre en gång för mycket än en gång för lite.

18 svar till “Bebis skräms”

 1. Åh sådant måste vara läskigt förstår jag. Bra du fick en tid snabbt. Men skönt att allt var okej och att bebis kom igång, lite komiskt ändå när man väl är där hehe.

  Gilla

 2. Åh, fy vad jag hatade den där känslan! Jag åkte alltid in vid minskade rörelser eftersom mina levde rövare i magen i vanliga fall! Man ska alltid åka in, som du säger, hellre en gång för mycket än en gång för lite!

  Gilla

 3. Man ska alltid lyssna på sin egen kropp! Så många gånger som jag var in, kände mig så tjatig och jobbig. Men precis som dig -så snart man la sig där och skulle undersökas så började dem leva rövare 😅

  Gilla

 4. Usch jag minns jag hade samma. Jag fick blödningar under graviditeten och var så rädd de va missfall och flera gånger kände jag inte bebis. De är en jobbig stress. Tur allt var bra med bebis 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s