Olika upplevelser

Ibland tänker jag på hur stora skillnader och upplevelser jag har haft under mina tre förlossningar. Är nog en naturlig del i att jag nu är gravid och ska återuppleva den delen igen också. Men främst tänker jag på hur olika alla tre har varit. Är så nyfiken på om denna förlossning blir likartad någon annan eller om det blir en fjärde som är helt annorlunda den också. Men vilka häftiga och underbara minnen jag har av alla förlossningar och alla är så otroligt positiva i mina minnen, det är verkligen ingenting som gått snett. Jag har inte spruckit något, inte behövt sy eller någonting. Utan allt har flutit på bra under alla tre gångerna. Känt mig pigg och uppe på benen direkt.

Samantha

Med Samantha blev det en ”planerad” igångsättning. Jag kom in för att jag hade början på havandeskapsförgiftning men den dagen var det fullt på förlossningen. Fick åka hem och komma tillbaka två dagar senare för en igångsättning. Kommer dit. Är öppen 3 cm redan, avvaktar några timmar. Öppen 5-6 cm utan att jag egentligen känt någonting av dessa centimetrar. Får en gel för att tappen ska utplånas och efter det är hon född 2 timmar och 45 minuter senare. Testade med akupunktur – ingenting som jag tyckte hjälpte så hade enbart lustgas. Kunde åka hem två dagar senare.

När Samantha föddes vägde hon 2300 gram och var 44 cm lång.

Mary

Med Mary så började jag känna av en slags mensvärk hemmavid. Väldigt svag sådan vid 20.30 tiden på kvällen. Försökte lägga mig samtidigt som Micke, men.. det gick inte. Han hade somnat men jag klev upp och försökte andas igenom värkarna som snabbt hade blivit starka. 21.15 ringde jag till förlossningen. ”Kom in, du är välkommen” var deras svar. Jag väckte Micke. Väckte Samantha. Han fick köra mig till förlossningen, vända hem igen med Samantha. Jag skrevs in 21.59 och Mary föddes 1 timme och 13 minuter senare och jag hade enbart haft lustgas. Micke och Samantha var på plats 20 minuter senare och vi sov alla fyra tillsammans i en sovsal på förlossningsavdelningen. Åkte hem på eftermiddagen innan Mary ens var ett dygn gammal.

När Mary föddes var hon 2950 gram ”tung” och 46 cm lång.

Ebba

Med Ebba var det totalt annorlunda, men även den på natten. Vattnet gick vid 3 tiden. Värkar startade direkt, men var oregelbundna. Ringde in till förlossningen vid 6 – tiden då de blivit mer regelbundna. ”Kom in när du känner för det” blev svaret. Vid 8-tiden kände jag mig helt färdig och ville / kunde inte vara hemma mer. Packade in oss alla i bilen. Micke körde mig till förlossningen, jag skrevs in 08.55 och Ebba föddes 09.05, hann knappt använda mig av lustgasen. De andra hann knappt hem till barnens farmor innan Micke fick ett sms med första bilden på Ebba.. Åkte hem samma eftermiddag.

När Ebba föddes var hon 3050 gram tung och 47 cm lång.

8 svar till “Olika upplevelser”

  1. Jag blir så glad när jag läser det här. Dels för att jag får ta del av det, och dels för att jag läser om hur smidigt det gått. Båda mina förlossningar har ju varit helvetesförlossningar… Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s