Säga upp förskoleplatsen?

I helgen började jag och Micke diskutera en helt ny ”idé” vad gäller Ebbas kommande läsår. Det vill säga hösten 2020 och våren 2021. Ska hon verkligen gå på förskolan eller ska hon vara hemma med mig och bebisen? Det som är helt klart är ju att alla tre tjejerna ska vara hemma med mig och bebisen under hela sommarlovet.

Det jag kommit fram till är att det nog vore bra att ha kvar hennes plats på förskolan. Att helt enkelt låta henne ha allmän förskoleplats på 15 timmar och att då låta henne gå tisdagar, onsdagar och torsdagar 08.30-13.30. Men att hon under dessa dagar får styra rätt mycket själv om hon vill gå eller vara hemma just den dagen. Vissa dagar känner jag att hon ändå kommer att få gå, tex när jag har BVC tid för bebisen eller liknande. Just för att lättare kunna koncentrera mig på BVC-besöket istället för att vara splittrad och ha koll på inte bara bebisen utan även på Ebba.

Tidigare, med de andra barnen, blev det egentligen liknande upplägg..

När Mary föddes i april 2014 var ju Samantha 1 år och 18 dagar gammal. Henne hade vi inte inskolat på förskolan ännu så jag hade Samantha hemma med mig och Mary tills Mary var 4 månader gammal.

När Samantha började förskolan (augusti 2014) var hon 1 år och 4,5 månad gammal. Fungerade riktigt bra. Hade med mig Mary på inskolningen också och på så sätt kunde Samantha ”leka fritt” utan att egentligen sitta fastklistrad vid mig. Samantha fick alltså börja med att gå 15 timmar i veckan, fram tills att Mary började.

När Mary började i förskolan (april 2015) gick hon också 15 timmar i veckan. Då gick dessa två på avdelningar som låg precis vägg i vägg med varandra men delade utegård så de lekte tillsammans utomhus varje dag. De gick alltså 15 timmar i veckan fram till juli 2015, då fick de börja gå på heltid för att jag fick ett jobb på sjukhuset. Detta jobb hade jag fram till september 2015, så inte så lång tid. Sedan gick jag återigen arbetslös och tjejerna fick gå ner till 15 timmar igen.

När Ebba föddes i januari 2016 fick de två fortsätta på förskolan. De gick sina 15 timmar fram tills att Ebba fyllde ett år. Då började även hon i förskolan då jag hade fått ett jobb. Jag jobbade mindre än halvtid så de gick ju efter mina tider fram till sommaren 2017. Den sommaren fick jag jobba heltid igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s