Graviditetsvecka 28

Oh shit, redan en vecka till?! Ja, jag börjar ju förstå att jag är gravid nu. Skämt, åsido. 91 dagar kvar till beräknad förlossning, som det ser ut nu. Över 67% av hela graviditeten har gått. Det börjar ju närma sig med stormsteg nu känner jag på ett sätt. Den här (graviditets)veckan som väntar mig är en utan kontroller och utan några speciella möten eller liknande.

Hur känner jag mig?

Jag har ibland fått som en förkänning på hur sammandragningar känns även denna graviditeten. Men även att jag börjat få en försmak på foglossning. Tex mina höfter låser sig emellanåt, beroende på hur jag ligger / sitter. Annars är det ändå en härlig period som jag befinner mig i. Lite tröttare än vanligt, lite mer huvudvärk än vanligt men that’s it. Eller ja, en sak har börjat bli lite jobbigt faktiskt. Att jag på natten, drygt 1-2 timmar efter att jag somnat vaknar och har som mensvärk i magen. Lite känning i ryggen med. Men magen är det som är värst. Och ja… Inatt slog jag rekord tror jag. Lade mig 22.30 ungefär. Vaknar upp vid 00-tiden och då hade Micke lagt sig han med och somnat. 00.30 kunde jag inte ligga kvar i sängen längre, för rastlös på grund av mensvärk-känslan. Försökte somna om i vardagsrummet.. Försökte med det i 1,5 timme innan jag gav upp och gick tillbaka till sängen (där jag snurrade runt, försökte somna i alla olika ställningar och provade till och med att sitta upp i sängen). Sista gången jag tittade på klockan var vid 5-tiden imorse.. SNARK!

Somnar numera oftast med en kudde under maten/ mellan benen. För stöd. Men vaknar på morgonen med den under båda benen och jag liggandes på rygg.. Haha..!

Graviditetsdiabetes

Som jag berättat öppet under hela tiden är ju att jag har graviditetsdiabetes och ja… Vad kan jag säga? Det blev ytterligare höjning på insulinet när jag pratade med sjuksköterskan i torsdags. Nu tar jag 12E + 8E + 8E av måltidsinsulinet och 4E av det långtidsverkande insulinet som jag tar till kvällen. Jag tar ju även två tabletter blodsockersänkande till morgonen och två till kvällen. Vill ni läsa om hur det gått med graviditetsdiabetesen hittills så kan ni läsa om det HÄR. Två av middagarna efter den ändringen har gett mig sockervärden under 4,0 – vilket i sig gett mig en del känningar. Och jag har fått dricka lite saft eller något liknande efteråt. Men… Man får hoppas att detta ändå ger sig och att insulin-behandlingen ändå hjälper mig / bebisen att må bra.

Utdrag från 1177

Fostret är cirka 39 centimeter långt och väger drygt ett kilogram. Det har stora chanser att överleva om det skulle födas nu. Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i ingången till bäckenet. En del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Du som är gravid kan känna att känslorna och humöret svänger, precis som i början av graviditeten. Livmodern är ofta så stor att det kan vara svårt att röra sig som vanligt. Mjölkkörtlarna i brösten förbereder sig på att producera mjölk. Den första mjölken kallas råmjölk och kan läcka från brösten redan nu.

2 svar till “Graviditetsvecka 28”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s