Viktiga personer, del 1 – Tommi Hellström

Jag har några personer som jag verkligen sett upp till så länge jag kan minnas. Personer som är mina personliga förebilder och som får mig att brinna ännu mer för det jag står för. Den första personen jag tänkte berätta för er om, det är min egna pappa. Tommi Hellström.

I år är det fyra år sedan han dog.. Men innan dess hade han varit kronisk multisjuk i 18 år drygt. Ett citat som han själv hade med sig ända intill döden var detta: ”Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat mitt lopp, jag har bevarat tron.” (2 Timotheosbrevet 4:7 i Bibeln). Och det stämmer verkligen. Först levde han ett tufft liv i sin uppväxt, där han själv kände att han inte riktigt blev accepterad / förstådd av sin pappa och sedan med några årtionden med alkoholism, fängelsedomar och liknande. Han blev helt nykter först efter att han gift sig med mamma, fått min storasyster, mig, mina två småbröder. Resterande återstoden av hans liv, när mina två småsystrar föddes så kämpade han ju med alla sjukdomar – som mycket berodde på alkoholismen och diabetesen. Men samtidigt stöttade han ungdomsverksamheten i samhället vi bodde i. Samtidigt så kämpade han också mycket inom LP-verksamheten, att hjälpa andra ur sitt missbruk. Han kämpade verkligen. Allt jag önskar är att återigen vara i pappas famn. Allt jag önskar få känna igen är hur jag som liten flicka får plats i hans händer… Hur han lyfter mig. Jag tycker även att han var en rätt modern pappa för att vara kring 90-talet. Att bära oss i bärsele. Att hela tiden vara nära.

Pappa var sådan att han brydde sig verkligen om de han hade i sin närhet. När som helst på dygnet kunde man ringa och han hämtade. Jag var ledsen en gång och ringde honom i väntan på ett tåg. ”Ska jag komma?” var hans första fråga – och då befann jag mig ändå 100 mil ifrån honom. Han såg inte avståndet, han hörde att hans dotter var ledsen och det var det enda han brydde sig om i det ögonblicket.

När jag fortfarande bodde hemma och det var måndagsmorgon, jag skulle ta taxi till skolan (40 mil hemifrån på grund av min hörselskada) så var det han som väckte mig och satt uppe med mig redan vid 4 på morgonen för att jag skulle komma iväg. När jag kom hem från att ha varit en vecka hos Micke under sommaren 2010, så var det han som hämtad mig vid tågstationen vid 4 på morgonen trots att bussen gick – dock två timmar senare. Att sitta där i tystnaden med honom, var bland det bästa jag visste.

9 svar till “Viktiga personer, del 1 – Tommi Hellström”

 1. Beklagar. Men har man varit sjuk så länge och kämpat så kanske det känns skönt på ett sätt.
  Men iallafall, det låter som en fantastisk förebild. Som han kämpat sig igenom och tagit sig ut på andra sidan. Sådana pappor borde alla ha.

  Gilla

 2. Vilken fin berättelse om din pappa, skriven rakt från hjärtat. Varken förskönad eller förfulad. Jag förstår att du kände kärlek till din pappa och de stunder du beskriver låter verkligen kärleksfulla. 🥰

  Gilla

 3. Vilken fin människa han verkar ha varit! Jag förstår att du saknar honom något enormt! Så viktigt med när människor med erfarenhet vill hjälpa andra ur sitt missbruk ♡

  Gilla

 4. Så fint du beskriver honom. Han låter som han var en fantastisk pappa och någon som du verkligen älskat och betydde mycket för dig. Min pappa dog när jag var nio så det är alltid svårt för mig att relatera till det där med pappor. Men jag vet hur det är att sakna och ha betydelsefulla människor i sitt liv och det känns i form av glädje av minnen, men sorg av saknad när de inte längre är bland oss.

  Gilla

 5. Så fint att du berättar om din pappa ♥️ Började fundera på vem jag sett upp till mest och det var min morfar, nu är det 13 årsedan han dog men han är den som gett mest avtryck i mitt liv och gett mig mycket av de förutsättningar jag har 🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s