Spännande vår!

Jag var på en arbetsintervju för några veckor sedan angående en tjänst inom hemtjänsten. På ett sätt trodde jag verkligen inte att jag skulle få den. Det skulle i så fall röra sig om en fast anställning med 6 månaders provanställning i första hand. Vid arbetsintervjun berättade jag inte om graviditeten då man ju hört så många som råkat ut för diskriminering just på grund av att de är/varit gravida. Visserligen, det ska inte hända och får inte hända men är otroligt vanligt, tyvärr. Så jag valde att tiga om det just då.

Jag räknade bort jobbet mest på grund av en annan anledning. För på intervjun när jag berättade att jag har ett automatkörkort och inte får köra manuellt, blev det tvärtyst i rummet. De hade ju bara manuella bilar!! Men de förklarade att de länge ville ha en automatbil också och att de hoppades att det inte skulle fallera på detta. Men jag räknade som bort jobbet ändå.

Idag ringde enhetschefen. Erbjöd mig tjänsten. En fast tjänst… För första gången i mitt liv blev jag erbjuden en fast tjänst – visserligen med provanställning i 6 månader först men ändå! Jag blev överlycklig! Det skulle göra så otroligt mycket i inkomstväg också. Jag tackade JA till tjänsten, men i samma andetag förklarade jag att jag ju är gravid.. Och förklarade hur långt gången jag är och att jag kommer att innan sommaren gå hem på mammaledigt. Vilket ju skapade gnissel och inte direkt irritation men suckande och massa frågor kring hur hon skulle lösa situationen då de haft sådan stor omsättning på personal redan, och att det skapat en ostabil arbetsgrupp.

Hon och jag avslutade samtalet. Men några timmar senare ringde hon upp igen. Och hade haft ett långt samtal med en HR-konsult. Under den tiden hade jag också haft kontakt med en som jobbar inom kommunal (skitbra att ha en morbror som jobbar inom kommunal och en mamma som utbildat sig inom arbetsrätt i det här läget). Så jag visste ju att de inte skulle få (lagligt sett) neka mig den tjänsten nu. Då de ju redan erbjudit mig den.

Jag fick i alla fall åka till deras kontor. Väl där fick jag veta att de fortfarande vill att jag ska jobba för dem. Att annonsen visserligen kommer ligga kvar och vara aktuell så sett, men enbart för att de nu söker en vikarie för mig när jag väl går hem på mammaledighet. Jag blev informerad om att jag har rätt att söka havandeskapspenning och att jag har rätt att få detta beviljat i och med att det ändå rör sig om tunga lyft och så vidare. Men, jag vill ju jobba så länge jag kan och sa att jag hoppas kunna jobba april ut – men att det ju inte går att spika helt och hållet. Och även chefen sa att det får vi se hur länge jag orkar, men att de nu gör en plan för att ha en vikarie redo så att säga.

Så från och med den 2 mars har jag en fast anställning! Och det känns riktigt bra!

Bild tagen sommaren 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s