Marys jobbiga helg

Natten till igår blev riktigt jobbig för Mary. Hon kunde inte andas. Jag hjälpte henne genom att hon och jag flyttade oss till tv-rummet. Öppet fönster. Intensivinhalering och kortisontabletter gavs. Ingenting hjälpte. Hennes syresättning gick ner till 77-82% under tiden vi fortfarande var hemma. Trots att hon även fick vara i duschen med varm ånga.

Hon och jag åkte in till akuten. Hon fick börja med syrgas direkt och vi blev inlagda på barnavdelningen. Där blev vi kvar tills idag. Syrgas hade hon fram till klockan 8 imorse. Fem liter konstant flöde. Utan syrgasen sjönk syresättningen direkt igen. Men imorse höll den sig stadigt ändå. Och från 16-tiden igår tills imorse hade hon dropp också då hon knappt drack eller åt något.

Men idag fick vi åka hem. Och oj vad skönt det kändes. Och vilken lycklig men trött Mary jag fick med mig hem. Hon ville verkligen hem. Till sina systrar och till pappa sin. Här hemma är det som om hon inte varit inlagd för astman. Springer omkring och busar. MEN behöver vila sig lite mer än annars känns det som.

Ett svar till “Marys jobbiga helg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s