Tillväxtultraljud och lugnande besked

Efter att Mary blev utskriven från barnavdelningen igår var det i princip dags för min kontroll på specialmödravården. Mary fick med andra ord följa med på den kontrollen. (Läs mer om vad som hände Mary HÄR).

Ultraljudet gjordes och det utan anmärkning. Mary fick också en speciell inbjudan av läkaren att sätta sig nära mig för att kunna se på skärmen hon också. Alltså är hon den enda (hittills) av barnen som fått se bebis IRL – på en kontroll. Vilket ändå gjorde henne så tagen att hon stängde av min mobil och bara tittade på skärmen istället. Underbar känsla! Bebisen beräknas nu väga 1200 gram och vara -7%, vilket ju är helt okej. Det är först vid +/- 22 % som det inte längre är inom ”det normala”.

Jag berättade även för läkaren att jag verkligen vill ha en igångsättning. Vilket han köpte rakt av då han läst min journal. Jag baserar ju min önskan på olika anledningar.

 • Micke kommer ju troligtvis vara bortrest med jobbet under tiden som jag är på förlossningen. Alltså vill jag ju ha en som kan vara hemma med barnen hemmavid (Givetvis!).
 • Med tanke på Turners syndrom ”får” jag inte gå över tiden. Detta då det kan orsaka större komplikationer än annars.
 • Med tanke på graviditetsdiabetesen ska jag inte gå över tiden. Detta kan medföra andra komplikationer / risker än annars. Det var i alla fall läkarens åsikt idag.
 • Dels för att jag haft så pass snabba förlossningar med de tre tidigare så jag vill vara på den säkra sidan med alla saker runt omkring. Att hinna in i tid, att veta att någon är med barnen hemma, att inte behöva oroa mig för någonting.

Jag har två TUL till inplanerade. Nästa är först om 4 veckor, det vill säga när jag är i vecka 32 (vecka 31+). Och det andra TUL:et kommer att göras i vecka 37 (36+). Beroende på bebisens hälsa, läge och min situation ser ut då jag är på TUL i vecka 37 så bestäms ett faktiskt (fast) datum för en igångsättning då. Och läkaren sa att den förmodligen kommer att ske åtminstone en vecka före BF. Så där är vi nu. Att jag helt enkelt får vänta och se till den dagen för att få veta lite närmare om allting.

Han trodde absolut inte att det skulle vara några problem med igångsättning med tanke på hur mina tidigare förlossningar sett ut och sådant. Men samtidigt ville han inte ge mig ett datum för det i dagsläget, vilket jag ju även förstår.

Även ett blodtryck togs och där hade jag 115/75, vilket ju var helt okej och ingenting att ens diskutera kring.

Men så ringde min barnmorska efteråt. Eftersom jag ligger så lågt i järnet ska jag fortsätta ta en järntablett dagligen och ta ny blodstatus om tre veckor ungefär.

17 svar till “Tillväxtultraljud och lugnande besked”

 1. Vad skönt att läkaren förstod din situation. Det händer ju att kvinnor blir ifrågasatta och inte tagna på allvar. Kan tänka mig att det var en upplevelse för Mary att få se bebisen nu innan den föds på ultraljudet. Skönt att bebisen följer det som räknas som normalt.

  Gilla

 2. Vad skönt att till växt ultraljudet lugnade dig. Jag kan tänka mig att hon tyckte att de var häftigt att se bebis på ultraljud 🙂 Jag förstår att du tycker att de är skönt att få igångsättning 🙂

  Gilla

 3. Åh. Jag har missat allt med Mary och känner att jag måste läsa ikapp. Fint att hon är utskriven iallafall! Och vad fint att läkaren även gjorde henne delaktig, det gör så mycket i mammahjärtat när barnen blir inkluderade i situationer och dessutom blir så nyfikna. kram till er!

  Gilla

 4. Vad skönt att det ser bra ut med bebis! Bra att läkaren lyssnade och försöker hjälpa dig så du får igångsättning, du känner ju ändå din kropp bäst

  Gilla

 5. Vad kul att hon fick vara med och titta. Kan tänka mig att hon tyckte det var spännande. Skönt att allt såg bra ut. Vad skönt att dom håller med fig angående igångsättning 😊

  Gilla

 6. Så underbart att även hon blev så tagen av att se bebisen på skärmen 🙂 och vad skönt att de lyssnade på dig och förstod att du vill ha en igångsättning!

  Gilla

 7. Skönt att allt såg bra ut och att dom lyssnar på dina önskemål om igångsättning ❤️ har själv 3 st igångsättningar och skulle inte vilja ha det på något annat vis ifall det blir en till.

  Gilla

 8. Vilken tur att läkaren förstod din situation.
  Vad härligt att hon fick se bebis via en skärm jag minns när jag såg min syster att jag tyckte det va spännande men samtidigt tyckte jag att det lät som mamma hade en galopperande häst i magen haha

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s