Lågt HB-värde

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag ju nu ett rätt lågt HB-värde. Ligger nere på 96, vid senaste kontrollen (före helgen). Och igår ringde jag till MVC för att höra vad jag ska göra åt detta – kan jag göra något?

Fick beskedet att öka järntabletterna till två om dagen istället för en om dagen samt ta något som förhindrar förstoppning. Inte laktulos för det är för mesigt, enligt den barnmorskan. Men ja.. Mjukgörande kunde vara det bästa tyckte hon, inte laxerande medel i det här ”stadiet”. Och så nytt blodstatus om 2-3 veckor. Har mitt värde då inte blivit bättre så kommer jag få ta en järninjektion troligtvis. Har även köpt hem leverpastej (inte för att det i sig kan göra sååå mycket)..

Jag märker ju av mitt låga HB-värde genom att jag är så otroligt trött. Hela helgen sov jag minst 1-2 gånger per dag i 1-2 timmar per gång. Otroligt skönt just då. Men, det gjorde jag för att ens orka vara vaken tills kvällen utan att säcka ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s