Vara eller inte vara?

Efter mitt senaste inlägg där jag dels skrev om att Micke kommer kunna vara hemma när det är dags för mig att åka till förlossningen och föda – mycket på grund av att Corona slagit till och hans arbetsplaner sket sig – rent ut sagt (som ni kan läsa om HÄR) så fick jag en hel del kommentarer om att det var bra att han nu skulle vara med på själva förlossningen.

Samanthas förlossning. Fotograf: Micke

Min tanke var… ”NEEJ!!” Just för att det är just det han inte kommer vara, även om han är på hemmaplan när det är dags. Vi har redan pratat om det och vi kör på som vi tidigare har gjort.

  • Då Samantha föddes var Micke med under hela förlossningen samt de två nätterna vi låg på förlossningen & BB.
  • Men när Mary föddes så var han, under tiden förlossningen ägde rum, hemma med Samantha och de två kom sedan över då Mary fötts och vi sov hela första natten tillsammans som tvåbarnsfamilj i en sovsal på förlossningen. Åkte hem inom 24 timmar.
  • Då Ebba föddes körde han mig (med de två tjejerna i bilen) till förlossningens entré. Jag gick in själv och var inne i en kvart innan Ebba föddes. Micke och tjejerna hann knappt fram till farmor där de skulle äta frukost innan jag skickat sms om att Ebba var född. Stannade på förlossningen / BB i ca 9 timmar innan jag åkte hem samma dag. Då hämtade han oss utanför sjukhuset.

Alltså… Han kommer vara hemma med systrarna och vänta in att vi vår klartecken att åka hem. Nu i Corona-tider är det ju även förbud mot besök på BB, endast den födande och bebisen som får vara där. Så, vi kommer inte ses på några dagar som det verkar – men kommer skicka filmer, bilder och ringa både vanligt och via FaceTime. Känns faktiskt som absolut tryggaste sättet för alla parter i detta. Barnen har någon de älskar / är trygg med hemmavid.. Det gör även mig trygg att det är just han som är med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s