Om Annica

Om mig

En bild från 2010.

Annica heter jag och är 29 år gammal. Tillsammans med min sambo (och tidigare make) Michael, ”Micke”, har jag tre barn. Samantha, Mary och Ebba heter dem. De är 6, 5 och 3 år gamla. Dessutom väntar vi ytterligare ett barn som är beräknat i maj 2020, vilket vi alla ser fram emot.

Jag har Turners syndrom, är syn- och hörselskadad och dessutom har jag (odiagnotiserad) ADD. Har tidigare haft problem med ätstörning och vikt-tankar, vilket ibland dyker upp i vågor ännu. Allt detta och mer om min psykiska (o)hälsa kommer att dyka upp här i bloggen med jämna mellanrum, när jag känner att det finns tid och space för att skriva om just det ämnet.

Jag är även kristen, pingstvän. Det många blir så ”förskräckta över” är att jag också är bisexuell. Jag är dock öppen och nyfiken på andra religioner och har vänner i olika trossamfund.

Det jag gillar att göra på fritiden är att släktforska, läsa romaner (Harlequin helst) men också att bara umgås med familjen.

Om familjen

Min sambo / barnens pappa Micke har eget företag och är därför borta hemifrån väldigt mycket. Resor på allt från några dagar upp till flera veckor är normalt för oss. Han jobbar bland annat med att köra lastbil i olika turnéer, bygga scener på bland annat Friends Arena och Ullevi stadion samt olika andra ställningsarbeten.

Micke (till vänster) tillsammans med tjejernas Gudfar Danny (till höger).

Samantha, som är 6 år, har Turners syndrom. Hon har även lättare hörselnedsättning som är orsakat av alla de öroninflammationer hon har haft under uppväxten (vilket är lättare att drabbas av som Turner-flicka). Hon går nu i förskoleklass och trivs riktigt bra i sin klass. Älskar att dansa och att ha klänningar på sig. Hon är verkligen en mode-tjej, våran Samantha. Vad som hände henne sommaren 2018, det kan ni läsa om HÄR.

Mary är våran mellantjej och är nu 5 år gammal. Hon älskar att ta det lugnt hemmavid. Är rätt ofta blyg och introvert vid folksamlingar och när hon blir obekväm / otrygg så låser hon sig inåt. Hon går sista året på förskolan och har funnit sig väl tillrätta där. Hon tycker mycket om att sitta och skriva. Någonting hon även tycker om är att titta på ”kriminalfall” såsom barnprogrammen ”Ett fall för KLURO” och ”Sommarlovets sommarskuggan”.

Ebba, vår minsting… Hon är tre år gammal. Men oj vad vi får vara efter henne i allt, verkligen! Är hon inte någonstans med en penna och ritar på sig själv så klättrar hon uppför bokhyllor, tar en sax och klipper sitt hår eller plaskar för fullt i badbaljan… Hon är verkligen vår lilla rövare och vi har fullt sjå med att springa efter henne ibland. Men, ack så mysig hon är när hon väl varvar ner. Hon är så otroligt bestämd av sig och vet verkligen vad hon vill. Hon kan stå upp för det hon vill och det hon tror på.